top of page

Organisatie

We willen een plek zijn waar mensen aan het werk kunnen die om bepaalde redenen niet aan de slag komen. Dat kunnen mensen zijn via de sociale werkvoorziening maar ook vrijwilligers.

 

Bijvoorbeeld het inrichten en mooi houden van de winkel, sorteren en prijzen van de binnengekomen spullen. Zoals boeken, kleding en huishoudelijke spullen. Ook kunnen we natuurlijk hulp gebruiken bij het ophalen en bezorgen van de goederen.

Duurzaam

 

 

Kringloop Almere wil een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Wij proberen dit te realiseren door samen met onze klanten en medewerkers gebruikte spullen te hergebruiken. Met aantrekkelijke winkels en een klantvriendelijke site biedt Kringloop Almere dagelijks een inspirerende omgeving, waarin gebruikte goederen unieke producten worden.

 

Met inzamelen, sorteren en hergebruik van afval levert Kringloop Almere een forse bijdrage aan het tegengaan van de klimaatverandering. Onderzoek van TNO bij Kringloop Almere toont aan dat het inzamelen van één ton goederen een besparing oplevert van ongeveer één ton CO2-uitstoot. Hergebruik zorgt voor een levensduurverlenging van goederen met minstens de helft, waardoor er minder afval verbrand wordt, maar ook minder energie en grondstoffen nodig is voor de productie van nieuwe goederen.

Onze bezoekers vinden
Uitgelicht

Geen nieuwe recensies.

bottom of page